غار نمکدان قشم، طولانی ترین غار نمکی در دنیا
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، پسوند ترین همیشه ارزش بناها و جاذبه های گردشگری را چند برابر می کند. وقتی که شما به دیدن طولانی ترین، بزرگترین یا مرتفع ترین بنای تاریخی و پدیده طبیعی می روید، چیزی را می بینید که در تمام جهان بی همتاست. در این مطلب می خواهیم به دیدن یکی از منحصربه فردترین پدیده های جهان برویم. غار نمکدان قشم پدیده طبیعی که عنوان افتخارآمیز طولانی ترین غار نمکی جهان را به خود اختصاص داده است.
تور قشم پر است از جاذبه های طبیعی که در جهان منحصربه فرد هستند. یکی از این جاذبه های شگفت انگیز غار نمکدان قشم نام دارد. غاری که بهترین نمک ها از آن استخراج شده و وجود رگه های نمک در آن اشکالی حیرت آور را بر بدنه غار به وجود آورده است. در ادامه بیشتر با این غار زیبا و استثنایی آشنا می شویم. (خرید بلیط قشم)
درباره غار نمکدان قشم
دیدن اینکه زمین در میلیون ها سال قبل چگونه بوده و چه میراثی را برای انسان های امروزی به جای گذاشته است برای علاقه مندان به تاریخ بسیار جذاب و ارزشمند است. غار نمکدان قشم ما را به 500 میلیون سال قبل برده و دستاوردهای ارزشمندی را برایمان به ارمغان می آورد.
این غار شگفت انگیز با 6 کیلومتر طول طولانی ترین غار نمکی در جهان شناخته شده و نامش در فهرست آثار طبیعی ملی به ثبت رسیده است. آب نمکی که در کف غار جریان دارد مناظر بی بدیلی را خلق کرده و چکه های آبی که راه خود را از طریق دیوارهای غار به درون بازکرده اند اشکالی به راستی تماشایی را به نمایش می گذارند.
بخشی از نقاط غار نمکدان با بلورهای شیشه ای تزیین شده اند که تصویر قندیل ها را در خود انعکاس داده و با نگاه کردن به آن بی نظیرترین منظره از طبیعت پیش روی ما قرار خواهد گرفت. حوضچه طبیعی که در ورودی غار واقع شده است از دیگر دیدنی های این پدیده طبیعی می باشد. آبی که در درون غار جریان دارد د این مکان جمع شده و جالب اینکه در تمام سال جریان دارد.
اگر اهل غارنوردی هستید می توانید همراه با تجهیزات و راهنما از تمام بخش های غار بازدید کنید و اگر هم بازدید کلی از طولانی ترین غار نمکی جهان را ترجیح می دهید، می توانید در یک جهت نیم ساعته و با کمترین تجهیزات از بلورهای نمکی و اشکال اعجاب انگیز غار دیدن کنید.
غار نمکدان چگونه ایجاد شد؟
از فاصله دور که به غار نگاه کنید نمک های آن شبیه به کوهی پر از برف دیده می شود. اما این کوه نمکی سفید چگونه ایجاد شده است؟
واکنش های طبیعی و گذر زمان بهترین دلیل برای ایجاد این غار زیبا و منحصربه فرد هستند. کارشناسان بعد از انجام تحقیقات قدمت آن را به دوره کامبرین نسبت داده اند. لایه های نمک در غار ابتدا در سطوح نازک و بعدها و به مرور زمان بر اثر شناور شدن ضخیم تر شده و به شکل امروزی درآمده اند.
در بخشی از سطوح غار علاوه بر لایه های سفید لایه های رنگی قرمز نیز دیده می شود. هر کدام از این لایه ها هزاران سال قدمت داشته و دارای ارزش جهانی هستند. در واقع این غار را می توان مجموعه ای از چندین لایه نمک دانست که صورت مخروطی شکل به خود گرفته اند.
از آنجایی که نمک های غار نمکدان قشم بسیار با ارزش هستند و هر کدام از قندیل ها قرن ها قدمت را بر دوش خود می کشند، پس هنگام بازدید از غار احتیاط کنید تا به طور ناخواسته باعث شکستگی و ریزش آن ها نشوید. همچنین می توانید نمک درون غار را بچشید اما از بیرون آوردن نمک جدا خودداری کنید. چرا که ما با نمک هایی که به طور معمول به عنوان طعم دهنده استفاده می شوند روبرو نیستیم. نمک های این غار خاصیت درمانی داشته و در مصارف پزشکی کاربرد دارند.
غار نمکدان و خاصیت دارویی
نقطه به نقطه غار نمکدان دارای ارزشی بی نهایت است. درواقع وقتی در این غار قدم می زنیم تک تک بلورهای شیشه ای، قندیل ها و کوه های مخروطی شکلی را که می بینیم جزیی از میراث ملی ما هستند و باید قدرشان را بدانیم.
علاوه بر ارزش ملی و تاریخی، غار نمکدان به دلیل خاصیت درمانی که دارد در علم پزشکی نیز دارای اهمیت ویژه ای است. نمک های این غار از منیزیم تشکیل شده و پس از استخراج به صورت کپسول درآمده و مورد استفاده ورزشکاران فوق حرفه ای قرار می گیرند. استفاده در علم طب از دیگر خاصیت نمک های این غار می باشد. علاوه بر این تنفس در غار نمک برای افرادی که مشکل تنفسی دارند بسیار مفید است.
نکته قابل توجه اینکه بازدید از غار نمکدان قشم رایگان است و از آنجایی که نیم ساعت اول جهت احتیج به تجهیزات خاص ندارد، تمامی افراد می توانند از خاصیت درمانی آن جهت تنفس استفاده کنند.
غار نمکدان در کجا واقع شده است؟
غار نمکدان قشم در سال 1998 توسط گروه زمین شناسان جمهوری چک و با همکاری دانشگاه شیراز به طور کامل کشف شد. پس از این کشف مهم راهروهای غار برای بازدید عموم آماده شده و در حال حاضر افراد می توانند از این اثر طبیعی حیرت انگیز بازدید کنند.
غار نمکدان یکی از بخش های ژئو پارک قشم است و در فاصله 90 کیلومتری از مرکز اصلی جزیره قرار گرفته. این غار تا ساحل دریا حدود 2 کیلومتر فاصله دارد و بیشتر گردشگران ترجیح می دهند این فاصله 2 کیلومتری از ساحل تا غار را پیاده روی کنند.
اگر مبدا شما برای رسیدن به غار نمک، جزیره قشم است باید در جهت فرودگاه این جزیره (قسمت غربی) حرکت کرده و پس از 60 کیلومتر وارد جاده سوشه شوید. سپس بعد از حدود 20 کیلومتر با راهنمایی های تابلوهای جاده به دهانه غار می رسید.
بیشتر بخوانید …
عجایب هفتگانه قشم را می شناسید؟
همه چیز درباره هزینه های تور قشم
منبع: ستاره ونک