ویپ کردن به همان اندازه سیگار کشیدن برای دندان ها و لثه ها بد است
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، یک بررسی نو نشان می دهد استفاده از دخانیات به هر شکلی حتی به صورتویپ کردن یا استفاده از سیگارهای الکترونیکی که به تازگی شایع شده است، به همان انازه سیگار کشیدن معمول می تواند برای بهداشت دهان و دندان زیانبار باشد.
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه به نقل از هلث دی نیوز این یافته ها بوسیله انستیتوی ملی دندانپزشکی و پژوهش های جمجمه ای-صورتی)NIDCR) آمریکا از تجزیه و تحلیل چندین سال داده های چندین ساله مربوط به همراهی میان مصرف دخانیات و بهداشت بد دهانی در میان هزاران مرد و زن به دست آمده است.
چکیده این یافته ها این است که افرادی که مرتبا سیگار، سیگار برگ، قلیان یا سیگار الکترونیکی می کشند و/یا توتون جویدنی استفاده می کنند با خطر بسیار بالاتر دچار شدن به اشکال گوناگون آسیب های دندانی روبرو هستند.
این بررسی نشان داد که بسته به نوع دخانیات مصرفی شش آسیب های دندانی شامل بیماری های لثه، ضایعات دهانی پیش سرطانی، تحلیل رفتن استخوان های اطراف دندان، شل شدن دندان ها و/یا از دست دادن دندان ها به علت پوسیدگی دندان یا بیماری لثه ممکن است رخ دهد.
این بررسی همچنین نشان داد که ویپ کردن که گاهی به عنوان شکل بی خطرتر مصرف توتون در نظر گرفته می شود، با 27 درصد خطر بیشتر خونریزی در پی مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن همراهی دارد.
کارشناسان می گویند یافته های این بررسی تازه نگرانی های قبلی درباره تاثیر سیگار کشیدن بر افزایش احتمال دچار شدن به بیماری های لثه را تایید می کند.
پژوهشگران در این بررسی داده های گردآوری شده بین سال های 2013 تا 2019 مربوط به شش مشکل دندانی را در میان حدود 10 تا 16 هزار زن را تجزیه و تحلیل کردند.
حدود 16 تا 19 درصد از این افراد به طور مرتب سیگار می کشیدند و 2 تا 3 درصد آنها سیگار برگ می کشید یا توتون جویدنی مصرف می کردند.
یافته ها در پایان بررسی نشان داد که سیگار کشیدن با افزایش 33 درصدی خطر بیماری لثه، افزایش 35 درصدی خطر شل شدن دندان و افزایش 43 درصدی خطر از دست دادن دندان ها همراهی دارد و کشیدن سیگار برگ نیز خطر ایجاد ضایعات دهانی پیش سرطانی را بیش از دو برابر می کند.
این پژوهشگران همچنین بر 2 تا 3 درصد افرادی متمرکز شدند که به طور مرتب سیگار الکترونیکی مصرف می کردند یا به اصطلاح ویپ می کردند. یافته ها نشان داد که ویپ کردن هم با افزایش خطر خونریزی در پی مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن همراهی دارد که نشانه ای از بیماری لثه ای است.
به گفته این پژوهشگران، این یافته ها نتایج بررسی های قبلی در سطح مولکولی/سلولی را تایید می کنند که ویپ کردن ممکن است برای سلامت دندان بدتر از سیگار کشیدن باشد. بررسی های قبلی نشان دادن بودند که ویپ کردن بر باکتری هایی که در دهان هر کسی وجود دارند، محیطی که پژوهشگران به آن بیوفیلم یا فیلم زیستی می گویند، تاثیر می گذارد.
پژوهشگران می گویند هنگامی که نیکوتین و سایر مود آلی ناشی از ویپ کردن وارد دهان می شوند، این باکتری ها آنها را به سرعت تجزیه می کنند و ترکیبات حاصل از این تجزیه لثه ها را تحریک می کنند و باعث التهاب آن می شوند.
این بررسی نشان داد که افرادی که فقط پنج ماه سیگار الکترونیکی مصرف کرده بودند، از لحاظ التهاب لثه ها مشابه افرادی بودند که دست کم پنج سال سیگار کشیده بودند.
البته با توجه به اینکه سیگارهای الکترونیکی تازه چند سال است که وارد بازار مصرف شده اند، اینکه التهاب لثه های ناشی از ویپ کردن در نهایت به چه آسیب های جدی دندانی درازمدتی می انجامد، هنوز روشن نیست و به تحقیقات بعدی نیاز دارد.
منبع: همشهری آنلاین