کتابخانه گویای بچه ها نابینای کرمان افتتاح شد

در ایران حدود 120 هزار نفر نابینا و 650 هزار نفر کم بینا یا مبتلا به اختلال های بینایی زندگی می نمایند. یکی از نیازهای مغفول مانده این جمعیت 770 هزار نفری، دسترسی به محصولات فرهنگی ویژه افراد نابینا یا کم بینا است. به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، با جست وجویی ساده و بعلاوه گفت وگو با بعضی کارشناسان و متولیان امور نابینایان می توان پی برد که مقدار فراوری کتاب های ویژه این افراد بسیار کمتر از نیازهای آنهاست. علاوه به علت گستردگی زیادی که جمعیت نابینایان در سطح کشور دارند، دسترسی آنها به کتاب ها و مجله های با خط بریل نیز محدود است. شرکت سامسونگ در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، از مهرماه 1391 در قالب پروژه بچه ها امید اقدام به راه اندازی کتابخانه گویای بچه ها و نوجوانان نابینا و کم بینا کرد. اولین کتابخانه گویای بچه ها نابینا همزمان با روز جهانی عصای سفید در زنجان راه اندازی شد. سامسونگ بعد از زنجان به شهرهای بندرعباس، کاشان، سنندج، ارومیه، ارسنجان، زاهدان، گرگان، اهواز، کرمانشاه، بیرجند و بروجرد رفت و یازده کتابخانه گویای دیگر برای بچه ها نابینا و کم بینا که مشتاق به خواندن و یاد گرفتن بودند، تاسیس کرد.

کتابخانه گویای بچه ها نابینای کرمان افتتاح شد

سامسونگ روز گذشته در حالی افتتاح سیزدهمین کتابخانه را در کرمان جشن گرفت که دو کتابخانه نابینایان دیگر نیز در هفته های آینده در بوشهر و ایلام شروع به کار می نمایند.

کمبود کتابخانه نابینایان و سهم اندک نابینایان از بازار نشر

مراسم افتتاح سیزدهمین کتابخانه گویای بچه ها و نوجوانان نابینا و کم بینا سامسونگ با حضور مدیران بخش مسئولیت های اجتماعی سامسونگ، نمایندگان انجمن نابینایان کشور و مدیران ارشد استان کرمان در باغ کتابخانه ملی کرمان برگزار گردید.

علی اکبر جمالی، مدیرعامل انجمن نابینایان ایران در این مراسم گفت: با توجه به اینکه سرانه مطالعه در کشورمان بین 2 تا 15 دقیقه است، باید اعلام کنم که سرانه مطالعه بچه ها نابینا در حداقل مقدار ممکن واقع شده است چراکه این افراد دسترسی مناسبی به کتاب ندارند. حتی معادل نیم درصد کتاب هایی که هر سال در ایران منتشر می گردد، برای نابینایان کتاب چاپ نمی گردد.

وی تاکید نمود: در قوانین تازه دولت الزامی ایجاد نموده که باید به معلولان و نابینایان خدمات فرهنگی ارایه گردد. امیدواریم با اجرایی شدن این قوانین، دسترسی نابینایان به کتاب ها و مجله های بیشتری دسترسی داشته باشند.

مدیرعامل انجمن نابینایان ایران با اشاره به همکاری پنج ساله این انجمن با شرکت سامسونگ، ابراز امیدواری کرد که تا سال آینده یک مرکز تخصصی فراوری کتاب گویا و بریل و ایجاد کتابخانه نابینایان بیشتر در کل کشور ایجاد گردد.

1500 هزار کتاب صوتی برای نابینایان آماده شده است.

مدیر ارشد بازاریابی سامسونگ در این مراسم گفت: از پنج سال پیش که ما کار تجهیز این مراکز را شروع کردیم تا به امروز که در کرمان در خدمت شما هستیم، هر روز تعهد و علاقه ما برای یاری موثر به رشد جامعه عزیز نابینایان و کم بینایان، بیشتر از روز قبل شده است.

فرهاد هجرت تاکید نمود: هدف سامسونگ ایجاد کتابخانه نابینایان و فضاهای آموزشی و محبت آمیز برای عزیزان نابینا و کم بینا است تا بتوانند مهارت های تازهی کسب نمایند. سامسونگ با درک علایق دوستان نابینا، تا به امروزحدود 1500 هزار عنوان کتاب صوتی در زمینه ها و رشته های مختلف تهیه نموده است. این کتاب ها به وسیله مردم عادی و بعلاوه هنرمندان محبوب کشورمان خوانده و با سرمایه گذاری سامسونگ برای استفاده نابینایان عزیز آماده سازی شده اند.

هجرت در ادامه با اشاره به سابقه انجام پروژه های متعدد مسئولیت اجتماعی سامسونگ اضافه نمود: پروژه های مسئولیت های اجتماعی سامسونگ در چهار حوزه اشتغال، آموزش، سلامت و محیط زیست تعریف شده است و در هر حوزه هم نمونه هایی پیروز به وسیله سامسونگ اجرا شده که به عنوان پیروز ترین آنها می توان به پروژه احیای جنگل های هیرکانی در حوزه محیط زیست، ایجاد مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر در دو حوزه آموزش و اشتغال و همینطور برگزاری سالانه المپیاد تکنیسین ها اشاره نمود.

احداث کتابخانه گویای بچه ها نابینا و خروج از انزوا

در ادامه این مراسم قائم مقام انجمن نابینایان ایران، با تشکر از حمایت های سامسونگ در راه اندازی کتابخانه گویای بچه ها نابینا گفت: هدف اولیه ما و شرکت سامسونگ راه اندازی کتابخانه گویا در شهرهای کم برخورداری بود که تعداد نابینای بیشتری را دارد. پس از آن هم کارگروهی به منظور افزایش کتاب های صوتی ویژه نابینایان تشکیل شد.

منصور شادکام، به نتایج راه اندازی کتابخانه نابینایان به صورت گویا اشاره نمود و گفت: سامسونگ با راه اندازی کتابخانه های گویا کار بزرگی را برای نابینایان که مظلوم ترین قشر جامعه هستند انجام داده است. این شرکت با قبول هزینه های ایاب وذهاب نابینایان باعث شده تا بچه ها و نوجوانان نابینا به راحتی به این کتابخانه نابینایان بیایند و علاوه بر کتاب خواندن، مهارت هایی همانند آموزش کامپیوتر، خط بریل، قصه گویی، خیاطی، سفالگری و برقراری ارتباط با جهانی اطراف را بیاموزند.

وی تاکید نمود: تا پیش از این بچه ها نابینا و کم بینا در منطقه ها دورافتاده دچار انزوا و گوشه گیری شده بودند؛ حتی والدین این بچه ها نیز بابت این موضوع در رنج بودند اما سامسونگ با تقبل هزینه های ایاب و ذهاب و حتی پذیرایی های میان وعده کاری کرد تا دسترسی بچه ها به کتاب ها و فضاهای آموزشی بیشتر گردد. این شرکت گاه حتی کودکی را از فاصله 40 کیلومتری به کتابخانه می آورد و برمی گرداند. این رفتار سامسونگ باید الگوی مسئولان سایر سازمان ها و شرکت ها قرار بگیرد.

در ادامه رمضان جهانداری، نماینده انجمن نابینایان استان کرمان ابراز امیدواری کرد که با استفاده از تکنولوژی های روز جهان، بسترهای متنوعی ایجاد گردد تا نابینایان و کم بینایان بتوانند دسترسی بیشتری به کتابها داشته باشند. زهرا موسی پور، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان نیز در انتهای مراسم از آمادگی این مجموعه برای حمایت از طرح هایی که مهارت ها و ظرفیت های افراد نابینا را افزایش می دهند اطلاع داد.

برگزاری دوره های آموزشی در کتابخانه های گویا

هر کتابخانه گویا فضایی برای نشستن و فعالیت 30 تا 50 مراجعه نماینده در روز را دارد. در این کتابخانه ها، بچه ها و نوجوانان نابینا پس از گوش دادن به قصه ها، درباره آن ها با مربیان خود صحبت می نمایند. هم چنین، کارگاه های تئاتر برای بچه ها ترتیب داده می گردد تا قصه های مورد علاقه شان را بازی نمایند.

هرچند این پروژه در ابتدا با موضوع بچه ها شروع شد اما با توجه به توسعه تجهیزات این مراکز اکنون میزبان نوجوانان و جوانان نابینا هم هستند. در این کتابخانه ها کلاس های آموزش بریل، جهت یابی، کامپیوتر، زبان انگلیسی، هنر، صنایع دستی و... برگزار می گردد.

گفتنی است که فعالیت های مربوط به تجهیز و آماده سازی دو شعبه دیگر کتابخانه های گویای سامسونگ در ایلام و بوشهر به سرانجام رسیده و پس از افتتاح رسمی طی هفته های آینده، به نابینایان و کم بینایان این دو شهر خدمات رسانی می نمایند.

منبع: همگردی

به "کتابخانه گویای بچه ها نابینای کرمان افتتاح شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کتابخانه گویای بچه ها نابینای کرمان افتتاح شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید