ازفرانکلین تابیمه کشاورزی و کرونا

به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، خبرگزاری خبرنگاران- سیزدهم آذرماه روز ملی بیمه است،بیمه، اگرچه ریشه در ایران باستان دارد و بیش از یک سده میهمان ایرانیان است،اما فعالیت بیمه گری در ایران به شکل مدرن آن با فعالیت بیمه گران خارجی از سال 1270 با واگذاری امتیاز بیمه گری به لازار پولیاکوف روسی آغاز شد.

ازفرانکلین تابیمه کشاورزی و کرونا

در پی آن، شرکت های بیمه دیگر خارجی از جمله اینگستراخ، آلیانس، ایگل استاریور کشایر و غیره با اخذ مجوز مبادرت به انجام فعالیت بیمه گری کردند.

گسترش فعالیت بیمه های خارجی، ضرورت تاسیس یک شرکت بیمه ایرانی را ایجاب کرد به طوری که در شانزدهم شهریور سال 1314 شرکت بیمه ایران با سرمایه 20 میلیون ریال تاسیس و فعالیت رسمی بیمه ایران از اواسط آبان ماه همان سال آغاز شد.

در سال 1316 قانون بیمه در 36 ماده به تصویب رسید و متعاقب تصویب مقررات، دیگر شرکت های خارجی ملزم شدند 25 درصد بیمه نامه های صادره را به صورت اتکایی اجباری به شرکت سهامی بیمه ایران واگذار نمایند.

پس از وضع مقرراتی درخصوص لزوم تودیع ودیعه نزد بانک ملی توسط شرکت های بیمه خارجی، نمایندگی ها و شعب بیمه های خارجی به استثنای یورکشایر و اینگستراخ تعطیل و در سال 1329 خورشیدی نخستین شرکت بیمه خصوصی به نام بیمه شرق تاسیس شد. متعاقب آن و به تدریج بیمه های وبلاگ لوازم آشپزخانه، پارس، ملی، آسیا، البرز و امین آغاز به فعالیت کردند.

ایده تشکیل یک شرکت بیمه ایرانی در سال 1310 توسط فردی ایرانی به نام دکتر الکساندر آقایان که سابقه فعالیت در شرکت بیمه روسی نادژدا را داشت به علی اکبر داور، وزیر آزموده مالی وقت مطرح شد و در 15 آبان سال 1314، شرکت سهامی بیمه ایران با سرمایه دو میلیون تومان به عنوان نخستین شرکت ایرانی بیمه تاسیس شد.

داور در این روز، پس از سخنرانی کوتاهی که در افتتاحیه این شرکت داشت، منزل مسکونی خود را تحت پوشش بیمه آتش سوزی درآورد و نخستین بیمه نامه صادره ایرانی در همین روز به نام وی ثبت شد.

اگرچه گفته شد فعالیت بیمه گری در ایران با فعالیت بیمه گران خارجی از سال 1270 آغاز شده اما اگر به وقایع آتش سوزی 1666 لندن و ارائه بیمه آتش سوزی پس از آن اشاره نکنیم، واقعیت این است که حدود دو قرن پیش، بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) که یکی از بنیان گذاران ایالات متحده آمریکا و از چهره های مطرح در روشنگری این کشور بود، پس از حوادث طبیعی و اقلیمی کم سابقه ای که در زمان وی رخ داد، ایده تاسیس بیمه کشاورزی را ارائه کرد که نقطه عطفی در تاریخ بیمه کشاورزی در جهان به شمار می رود.

پس از ریاست جمهوری وی، چه دولت های دموکرات و چه جمهوری خواه،موضوع تامین سخاوتمندانه یارانه بیمه کشاورزی را مدنظر داشته اند.

در کشور ما هم از سال 1363 که نظام بیمه کشاورزی دریک نهاد تخصصی همچون بانک کشاورزی تاسیس شد، بسیاری ازتصمیم گیران و مجریان به تقویت آن اهتمام داشته اند و صنعت بیمه نیز همچنان که رییس کل بیمه مرکزی ابراز تمایل کرد همراهی و پشتیبانی مضاعفی از این نهاد تخصصی و فنی داشته باشد و با ایجاد حلقه های مکمل در تقویت و ترویج آن بکوشد، گو این که این سازمان سهمی موثر در ضریب نفوذ بیمه کشور خواهد داشت.

اکنون و همزمان با واپسین روز ملی بیمه در سده حاضر، این ابزار توانمند در مدیریت مالی ریسک های بخش کشاورزی و عامل مهم در استمرار تولید غذا، در دستان دولت کنونی و آینده می تواند مولفه ای تاثیرگذار بر سرنوشت امنیت غذایی کشور به عنوان جزء محوری امنیت ملی به شمار آید.

جالب آن که براساس آخرین آمارها، بیش از 38 میلیون دلار حجم حق بیمه تولیدی بیمه های کشاورزی در جهان است که آن را علاوه بر جنبه حمایتی به بخشی از بازار سرمایه بدل کرده و این مبلغ یک هزار برابر کل حق بیمه تولیدی کشاورزی مرکب از سهم دولت وبیمه گذاران دربرخی کشورهاست که نیازمند تقویت است.

در این میان نهادهای پژوهشی همچون مرکز پژوهش های مجلس،پژوهشکده تحقیقات راهبردی، مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده بیمه و مانندآنها نقش مهمی در ترسیم چشم انداز و پارادایم های پیش رو خواهند داشت.

درزمینه نقش بیمه در عرصه سلامت وبهداشت نیز،این روزها کوید19کمر به هدم بشریت بسته ومی طلبد پوشش منصفانه وناسوداگرانه ای در کشور برای آن طراحی وعرضه شود،شاید اگر پرداخت غرامت فوت دراثرکرونا در شرکتی،منوط به صدور گواهی فوت دراثر کرونا وصرفادر بیمارستان بادرج عبارت مرگ دراثر کوید19محدود شود،بسیاری از بیمه گذاران که در غیربیمارستان براثرهمین بیماری نفس گیر،فوت می نمایند ویادر بیمارستان گواهی باعبارت کلی؛عفونت حاد تنفسی برایشان صادر می شود،مشمول دریافت غرامت نشوند که می طلبد نظارت کافی براین امر باشد.بیمه می تواند برای درمان وغرامت فوت کرونا،نقش موثری در جامعه ما ایفانماید که باید منتظر بود تاطرح های بیمه ای خوبی دراین زمینه ارائه شود.

تهیه و تنظیم: مهندس رامین امینی زارع مدرس مدیریت ریسک وبیمه

کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

به "ازفرانکلین تابیمه کشاورزی و کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ازفرانکلین تابیمه کشاورزی و کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید