راهنمای ورود به بازار بورس (1)؛ در جمع حرفه ای ها

به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، در گزارش امروز خبرنگاران زندگی، سعی شده است مراحل سرمایه گذاری در بورس برای علاقه مندان به این بازار سودآور به زبان ساده توضیح داده شود. بازدهی بالای بورس تهران نسبت به سایر بازارها، باعث شده بسیاری از افراد برای کاشت سرمایه شان به این بازار مراجعه کنند. اما ورود به بازار سرمایه و برداشت سود از سوی افراد تازه کار، آنچنان هم راحت نیست و به طی کردن برخی مراحل نیاز دارد.

راهنمای ورود به بازار بورس (1)؛ در جمع حرفه ای ها

سریال تمام نشدنی رکوردشکنی های بورس تهران در حالی ادامه دارد که 27 فرودین ماه امسال، همزمان با قرار دریافت شاخص کل در ارتفاع 645 هزار واحدی، بزرگ ترین عرضه اولیه تاریخ بازار سرمایه کشورمان ثبت شد. شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با هجوم خریداران به جمع تازه واردهای بورس پیوست که برای مقایسه کافی است بدانیم ارزش تامین مالی انجام شده در معاملات 27 فرودین ، معادل مجموع 18 شرکتی است که پیش از این در بازار سهام عرضه اولیه شده اند.

در سمت دیگر، بورس بازان رکورد دیگری را جابه جا کردند؛ ارتش بورس از مرز 2 میلیون نفر برای مشارکت در این عرضه اولیه، 6880 میلیارد تومانی فراتر رفت. بنابراین یک بار دیگر سیل خروشان نقدینگی، سبزپوشی حاکم بر بازار سهام را حفظ کرد و همچنان هم ادامه دارد. این رکوردشکنی ها سبب شده افرادی که از سازوکارهای این بازار آنچنان هم سر در نمی آورند، علاقه مند به حضور در این بازار شوند. اما چگونه؟ اگر جزء افرادی هستید که تمایل به سرمایه گذاری در بورس تهران را دارید، باید چند نکته را در نظر داشته باشید. در وهله نخست باید بدانید که فرآیند ورود به بازار بورس در دو گام خلاصه می شود. گام نخست؛ ثبت نام اینترنتی در کارگزاری های بورس ایران برای دریافت کد بورسی است و در گام دوم باید آموزش معامله در بورس و یادگیری روش های معاملاتی را در دستورکارتان قرار دهید.

گام اول

ثبت نام شما در بورس بعد از ارائه مدارک شناسایی و ثبت نام اینترنتی که حدود 5 دقیقه وقت تان را می گیرد شروع می شود. بعد از ثبت نام، احراز هویت در دفاتر شعب کارگزاری های بورس ایران (مثل مطلع، مفید و...) و یا در شعب دفاتر پیشخوان دولت انجام می شود که آدرس این دفاتر هم در پایان ثبت نام آنلاین برای شما ارسال می شود. بعد از احراز هویت، نام کاربری و رمز عبور سامانه معاملاتی آنلاین برای شما پیامک می شود و شما از این لحظه می توانید فعالیت خود را در بورس شروع کنید.

گام دوم

در بازار بورس اوراق بهادار مانند هر بازار دیگری، یک سمت خریدار واقع شده است و سمت دیگر فروشنده. اما نکته حایز اهمیت این است، چیزی که شما خرید و فروش می کنید به صورت فیزیکی وجود ندارد و در واقع شما سهام شرکت ها و کارخانه هایی را خرید و فروش می کنید که در حال تولید یا فروش محصول یا خدماتی هستند. به طور مثال شما با خریدن سهام شرکت ایران خودرو در سودی که این شرکت از فروش محصولات خود کسب می کند، شریک خواهید بود.

اما چگونه می توانید در بازار سرمایه یا همان بورس به سودآوری برسید؟ توجه کنید کسب سود در بازار بورس از دو راه سود حاصل از نوسان قیمتی سهام و سود حاصل از هر سهم در مجمع امکان پذیر است. بگذارید برای اینکه بهتر متوجه شوید برای هر کدام از مسیرها مثالی بزنیم.

به عنوان مثال شما سهمی را 200 تومان خریداری می کنید و هفته بعد با توجه به افت وخیزی که رخ داده می توانید سهم خود را با قیمت 220 تومان بفروشید. نتیجه اینکه شما توانسته اید 10 درصد سود کنید. درمورد سود حاصل از هر سهم در مجمع هم قاعده این است که عملا در سودی که شرکت در طول یک سال ساخته است شما نیز شریک می شوید و این سود به حساب بانکی شما واریز خواهد شد.

در این باره بخوانید:

عرضه سهام شستا در بازار بورس به زبان ساده

چگونه یک خرید اینترنتی ایمن داشته باشیم؟

آموزش بورس

بدون شک برای موفقیت در هر بازار و کسب وکاری باید دانش و تجربه کافی را کسب کرده باشید. برای یادگیری بورس لازم است تا در روزهای اول مطالعات زیادی در این زمینه داشته باشید. پیشنهاد می کنیم کتاب آموزش بورس در 20 دقیقه را بخوانید. در کنار آموزش بورس باید از اخبار صنایع مختلف مطلع باشید. همچنین باید از اطلاعیه های شرکت ها در رابطه با فروش و صورت ها مالی با خبر باشید و آنها را دنبال و تحلیل کنید.

به صورت خلاصه آموزش بورس، تحلیل بنیادی سهم (آمار میزان فروش، صورت های مالی و...) به همراه تحلیل تکنیکال نمودار و فرایند قیمتی سهام هر شرکت در کنار هم به شما این پیام را می دهد که سهام این شرکت ارزنده است یا خیر؟ کدام سهام را بخرید و کدام سهام را بفروشید؟

در تمامی بازارهای بورس، فارکس و … به تحلیل کردن نمودار سهام، ارز، کالا یا … و تحلیل فرایندهای قیمتی بر اساس چارت و نمودار آنها، تحلیل تکنیکال گفته می شود. با بررسی تاریخچه و نمودار قیمتی می توانید الگوهای ثابتی در صعود یا نزول قیمت های هر چیزی پیدا کنید و علم تکنیکال به بررسی دقیق این الگوها و فرایندها می پردازد.

در پایان نیز باید اضافه کرد که برای دریافت کد بورسی محدودیت سنی وجود ندارد و هر فردی که شناسنامه دارد می تواند کد بورسی دریافت کند. اما اگر بخواهید به صورت آنلاین معامله کنید (کد بورسی آنلاین داشته باشید) باید حداقل 18 ساله باشید. همچنین برای ورود به بورس نیاز به مدرکی ندارید.

منبع: ایرنا زندگی

به "راهنمای ورود به بازار بورس (1)؛ در جمع حرفه ای ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای ورود به بازار بورس (1)؛ در جمع حرفه ای ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید