وقتی صدها درِ بطری پیغام آور آشتی با زمین می شوند

به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در آذربایجان شرقی شرقی، صغری نیرومند دانشجوی دکترای معماری در دانشگاه هنر تبریز است و طی چند روز گذشته شاهد رونمایی از اثر هنری او تحت اسم (کتاب و حفاظت از زمین پاک) با درِ بطری های پلاستیکی بودیم. البته خلق اثر با درِ بطری قبلا چندین بار در دنیا و ایران انجام شده است، اما نکته جالب این طرح، تاکید هنرمند بر نجات زمین به وسیله حفاظت از محیط زیست و نجات انسان به وسیله مطالعه کتاب است.

وقتی صدها درِ بطری پیغام آور آشتی با زمین می شوند

در ساخت این تابلو حدود 8500 درِ بطری پلاستیکی استفاده شده و چند روز قبل شاهد نصب آن در سالن مطالعه کتابخانه عمومی عجب شیر در ابعاد دو در پنج بودیم.

صغری نیرومند، خالق این اثر هنری در مصاحبه با خبرنگار ایبنا در رابطه با اینکه چرا از درِ بطری ها برای انتقال پیغام خود به مخاطبان استفاده نموده است، گفت: من کلاً دغدغه زیست محیطی داشته و دارم و بیش از 10 سال می شود که در خانه خودم تمام زباله ها را تفکیک می کنم. دوست داشتم با این کار گامی هر چند کوچک برای حفظ محیط زیست بردارم.

وی ادامه داد: در سال 95 در یک تالار بودم که ناگهان به فکرم رسید با درِ نوشابه هایی که بعد از مصرف دور ریخته می شوند، می توانم اثر هنری خلق کنم و از مهرماه سال 95 آغاز به جمع آوری در بطری ، نوشابه، شامپو، ادکلن و... کردم. برای همین هر کجا می رفتم به دوستان، اقوام رستوران ها و حتی غذاخوری دانشگاه سفارش می کردم که در نوشابه و قوطی ها را جمع آوری نموده و به من بدهند.

این هنرمند با اشاره به اینکه متاسفانه فرهنگ بازیافت زباله و استفاده از مواد بازیافتی در خلق آثار هنری هنوز چندان بین مردم جا نیافتاده است، اضافه نمود: به خاطر این کار اصلا خجالت نمی کشیدم. عده ای به من می گفتند: بیکاری که داری آشغال جمع می کنی؟! حتی یک بار یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه به من گفت می توانید به جای جمع آوری در بطری با پول آنها را بخرید. این طرز تفکر به نظر من به نبود فرهنگ مناسب حفظ محیط زیست در کشور ما برمی شود، هدف من جلوگیری از ورود پلاستیک و موادی است که به محیط زیست آسیب می زند، نه صرفا خلق یک اثر هنری.

نیرومند با اشاره به اینکه جمع آوری در بطری ها دو سال طول کشیده است، گفت: ایده تابلو از من بود اما کار ساخت آن را با یاری مهدیه نیرومند، مائد ناصری و مهرداد شریفی (پسرم) انجام دادیم و این اثر متعلق به هر چهار نفر ما است.

وی تاکید نمود: دستیابی به درک عمیق از موضوعات و مسائل مختلف از راه مطالعه ممکن می شود. وقتی ما کتاب می خوانیم به مرور زمان درک درونی بیشتری نسبت به زندگی پیدا می کنیم. من خودم علاوه بر مباحث درسی به مطالعات غیردرسی هم می پردازم و یقین دارم که با گذشت زمان نتایج مثبت کتاب خواندن در رفتار و اندیشه ما بروز می نماید.

نیرومند افزود: ابتدا دوست داشتم به موضوع آب و بحران آب اشاره کنم اما با توجه به اینکه سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین است، تصمیم گرفتم با الگوبرداری از یک طرح آماده و شناسنامه دار، آغاز به زدن طرح روز جهانی کتاب و زمین پاک بکنم، البته به علت محدودیت های کار با در بطری در طرح اصلی کمی تغییرات داده شد.

وی ادامه داد: در ابتدا قرار بود با هماهنگی شهرداری مکان مناسبی برای نصب تابلو پیدا کنیم اما این کار میسر نشد، ممکن نشد و در نهایت بعد از صحبت با رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان عجب شیر قرار شد این تابلو در سالن مطالعه کتابخانه عمومی این شهرستان نصب شود.

نیرومند در ادامه با اشاره به اینکه در سال 95 کتاب تحت اسم طراحی مدرسه پیروز نوشته است، گفت: در این کتاب تاکید شده است که در طراحی مدرسه پایدار باید تمام اصول زیست محیطی رعایت شود تا علاوه بر ماندگاری زیاد، هیچ گونه به آسیبی به طبیعت وارد نشود.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "وقتی صدها درِ بطری پیغام آور آشتی با زمین می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی صدها درِ بطری پیغام آور آشتی با زمین می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید