آشنایی با غذاهای معروف یونان
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، یونان کشوری با تمدن هزاران ساله است؛ بنابراین جاذبه های تفریحی و گردشگری تنها بخشی نیست که یونان را به کشوری منحصربه فرد تبدیل نموده است. سبک آشپزی یونانی و تنوع غذا در این کشور سبب شده که این نوع آشپزی بتواند جایگاه ویژه ای در دنیا کسب کند. در نگاه اول به فهرست غذاهای یونانی شاید نام غذاها کمی سخت به نظر برسد، اما مطمئن باشید طعم غذا شما را شگفت زده خواهد نمود. در ادامه غذاهای معروف کشور یونان و نحوه پخت آن ها را بیان خواهیم کرد.

معرفی فهرست غذاهای معروف و خوشمزه یونان
غذاهای مدیترانه ای یونان به قدری متنوع و لذیذ است که چه از شهرهای اصلی آن بازدید کنید و چه از مجموعه جزایر پراکنده اش، حتماً می توانید از یک وعده غذای دلچسب لذت ببرید. در زیر فهرستی از معروف ترین غذاهای یونان را می بینید که حتماً باید یک بار آن ها را امتحان کنید.
1) تراماسالاتا (Taramasalata)
اگر نگاهی به یونان در نقشه جغرافیایی بیندازید متوجه می شوید که این منطقه به وسیله دریای مدیترانه احاطه شده است؛ بنابراین، غذاهای دریایی بخش جدایی ناپذیر از فرهنگ سنتی این منطقه تاریخی است. مواد مورد احتیاج برای پخت یک تراماسالاتای خوشمزه شامل ماهی، آب لیموی تازه و روغن زیتون است. البته مردم یونان در پخت این غذا از ادویه های مختلف نیز استفاده می نمایند. برای اینکه بوی ماهی در این غذا احساس نگردد، در حین پخت و تزئین به آن اندازهی سبزی معطر نیز اضافه می گردد. پخت این غذا بسیار ساده است، اما طعم بسیار جالب و باورنکردنی دارد.
2) ساگاناکی (saganaki)
در ادامه معرفی فهرست غذاهای یونان باید به سراغ غذایی بسیار ساده اما خوشمزه برویم؛ این غذا ساگاناکی نام دارد. برخلاف نام سخت و عجیب آن، ساگاناکی غذایی بسیار ساده است و ماده اصلی در پخت این غذا پنیر است. طعم این غذا به هنر و سلیقه آشپز وابسته است؛ برای همین ممکن است در هر رستوران طعم متفاوتی در حین خوردن این غذا احساس کنید. برای پخت ساگاناکی از پنیر هالومی یا پنیر گرویر استفاده می نمایند و پنیر باید کاملا ترد گردد. در پخت آن می توان از عصاره گوجه فرنگی نیز استفاده کرد. در اغلب رستوران ها این غذا همراه با میگو و سبزیجات سرو می گردد؛ زیرا طعم پنیر ترد شده کنار میگو بسیار جالب و خاطره انگیز خواهد بود.
3) یمیستا (Yemista)
یمیستا یک غذای معروف در یونان است که بسیار با ذائقه ما ایرانی ها سازگاری دارد. مواد اصلی این غذا برنج و سبزیجات معطر طبخ شده است که در گوجه فرنگی یا فلفل دلمه های رنگی ریخته شده و روی آن را با پنیر می پوشانند. گوجه فرنگی یا فلفل ها مانند دلمه های سنتی ایرانی پخته و نرم می شوند.
4) سوولاکی (Souvlaki)
مردم یونان نیز مانند اغلب مردمان حاشیه دریای مدیترانه علاقه فراوانی به مصرف گوشت قرمز دارند. یکی از غذاهای معروف در یونان که سازگاری بالایی با ذائقه مردم ایران دارد، سوولاکی است. این غذا در حقیقت گوشت کبابی همراه با سبزیجات است. در پخت این غذا می توانید از انواع گوشت های مرغ، بوقلمون، گوشت قرمز و … بهره ببرید. سبزیجات اصلی برای پخت این غذا نیز بادمجان و فلفل سبز هستند. استفاده از نان سنتی پیتا، همراه با تکه های گوجه فرنگی و پیاز می تواند طعم این غذا را مطلوب تر کند.
5) پاستیچیو (Pastitsio)
اگر به پاستا و ماکارونی علاقه فراوانی دارید باید بگوییم تست این غذا می تواند تجربه ای جالب برای شما باشد؛ زیرا ماده اولیه در تهیه پاستیچیو یونانی، ماکارونی است. این غذا شباهت زیادی به پاستیسیو ایتالیایی دارد اما تفاوت های ظریفی در پخت این دو غذا هست که طعم آن را متفاوت می نماید. در پخت پاستیچیو یونانی علاوه بر ماکارونی از گوشت قرمز، جگر، پنیر، سس بشامل و تخم مرغ استفاده می گردد.
6) جایرو (Gyro)
همان طور که اشاره کردیم، گوشت یکی از بخش های اصلی در پخت غذاهایی یونانی است. جایرو نیز با استفاده از گوشت قرمز پخته شده و شباهت زیادی به شاورما یا کباب ترکی دارد. البته می توان به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ یا سایر گوشت ها نیز در پخت این غذا استفاده کرد. برای سرو این غذا از نان پیتا و تکه های گوجه فرنگی استفاده می گردد. اگر به فهرست غذاهای یونان نگاهی بیندازید متوجه می شوید در پخت هر غذا از ادویه جات مخصوص استفاده می گردد. ادویه های اصلی به کار رفته در جایرو عبارتند از: زیره، آویشن، رزماری و پونه.
7) هورتا ورستا (Horta Vrasta)
هورتا ورستا یکی از غذاهایی است که به علت طبخ آسان و سریع خود جایگاه ویژه ای در فهرست غذاهای یونان دارد. این غذا با وجود سادگی، بسیار سالم و خوشمزه است و ویژگی خاص آن این است که می توانید طبق ذائقه خود طعم آن را انتخاب کنید. هورتا ورستا در واقع از پخت برگ های سبزیجاتی درست می گردد که شما طبق سلیقه تان آن ها را از فهرست سبزیجات موجود انتخاب می کنید و سپس با روغن زیتون، سرکه، آب لیمو، نمک و فلفل طعم دار می گردد.
8) کولوکیتانتوی (Kolokythoanthoi)
شاید در ابتدا هر فردی با شنیدن نام غذای کولوکیتانتوی، آن را جزو غذاهای عجیب یونان به شمار آورد. اما این غذا برخلاف نام سخت و عجیب آن، پخت بسیار ساده و طعم عالی دارد؛ به علاوه بسیار معروف است. ماده اصلی پخت این غذا، گل کدو است. این غذا شباهت زیادی به دلمه ایرانی دارد. برای پر کردن گل کدو از موادی مانند گوشت، برنج، ادویه جات، پنیر و سبزیجات مختلف استفاده می گردد. پس از اینکه گل کدوها با مواد گوشت و برنج و ... پر شد، آن ها را روی خمیر مخصوص قرار داده و داخل فر می گذارند تا به خوبی پخته و طلایی گردد.
9) فسولدا (Fasolada)
فسولدا یا همان سوپ لوبیای سفید یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه موجود در فهرست غذاهای یونانی است. تنها ماده به کار رفته در این سوپ، لوبیای سفید نیست، بلکه برای طعم دار کردن آن از سبزیجات مختلف استفاده می گردد. روغن زیتون نیز ماده اصلی است که در پخت این غذا مصرف می گردد. برای پخت فسولدا، انتخاب سبزیجات می تواند با توجه به سلیقه آشپز باشد؛ البته از قلم نیاندازید که نباید مزه اصلی غذا با نمونه یونانی آن خیلی متفاوت باشد.
10) موساکا (Moussaka)
یکی دیگر از غذاهای عجیب که ممکن است در فهرست غذاهای یونان با آن روبرو شوید، موساکا است. مواد اصلی برای پخت این غذا گوشت قرمز چرخ نموده و بادمجان است. مردم یونان از ادویه های سنتی برای طعم دار کردن این غذا استفاده می نمایند. برای اینکه این غذا مزه بهتری داشته باشد از پنیر نیز در آن استفاده می گردد. سطح روی موساکا با سس بشامل پوشیده می گردد. این سس حاوی نموده، شیر، آرد و اندازه نمک است. ترکیب آن مواد با هم، سس کرمی بسیار خوشمزه ای ایجاد می نماید.
جمع بندی
یونان یکی از کشورهای دارای تمدن بسیار کهن است که به وسیله دریای مدیترانه احاطه شده است. تنوع مواد غذایی در این کشور یکی از جاذبه های توریستی آن است. غذا در یونان بیشتر به یک هنر شباهت دارد؛ زیرا سعی می گردد از ساده ترین مواد موجود در طبیعت، خوشمزه ترین مواد غذایی را تهیه کرد. تنوع مواد غذایی به کار رفته در فهرست غذاهای یونان بسیار بالا است. عمده ترین موادی هم که برای پخت غذا مصرف می گردد، شامل انواع سبزیجات، حبوبات، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ است. روغن زیتون نیز ماده اصلی برای پخت غذا به شمار میرود. تنوع غذا در این منطقه موجب شده که اغلب مردم برنامه غذایی بسیار متنوع برای وعده های اصلی و میان وعده داشته باشند.
منبع: پارسیس