استفاده حداکثری از تجهیزات و توان داخلی آزمایشگاه های کشور
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، از جمله اهدافی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می نماید، تعریف فعالیت ها بر مبنای نیازها و چالش های موجود است.

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ لوازم آشپزخانه به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیازهایی که پیش از شکل گیری شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بی پاسخ مانده و دسترسی به خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی را برای فعالان این حوزه با مسائل جدی روبرو نموده بود. اما ایجاد این شبکه توانست گامی موثر برای برطرف چالش ها و خلاهای موجود باشد.
فقدان بانک های اطلاعاتی معتبر و جامع از توانمندی آزمایشگاهی دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، ارایه نشدن خدمات تعمیر و نگهداری مناسب و درنتیجه متوقف شدن خدمات دهی بعضی تجهیزات ارزشمند، فقدان آموزش های سازمان یافته برای کارشناسان آزمایشگاه ها و کاربران تجهیزات و بعلاوه بی انگیزگی آنها برای به روز کردن مهارت ها و اطلاع نداشتن از استانداردهای فعالیت های آزمایشگاهی چالش هایی است که به وسیله شبکه شناسایی و نسبت به برطرف آنها اقدام شده است.
این کار با شناسایی و معرفی مراکز آزمایشگاهی و ایجاد شبکه ای از توانمندی های موجود رخ داده است. با این قدم، بازیگران این اکوسیستم ذیل این شبکه کنار یکدیگر ایستادند و با به اشتراک گذاری توانمندی ها و تجهیزات، نقشی موثر در توسعه صنعت آزمایشگاهی بازی کردند.
در حال حاضر این شبکه با ایجاد یک بانک اطلاعاتی معتبر، اسامی و توانمندی یک هزار و 36 مرکز آزمایشگاهی و 21 هزار و 300 تجهیز و دستگاه را تهیه و در دسترس قرار داده است. تجهیزات و تخصص هایی در حوزه انجام پژوهش های علمی و تعمیر و نگهداری محصولات موجود که توانسته استفاده حداکثری از این تجهیزات را در کشور میسر کند.
برگزاری دوره های آموزشی و ارائه بیش از یک میلیون خدمت اعتباری هم راه حلی است که این شبکه برای پاسح به چالش فقدان آموزش های سازمان یافته برای کارشناسان آزمایشگاه ها و کاربران تجهیزات در نظر گرفته است.
/
منبع: خبرگزاری فارس