پرداخت وام اشتغال به زنان سرپرست خانوار تا سقف یک میلیارد ریال
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، مخبر مصوبه دولت درباره پرداخت وام اشتغال بدون ضامن به زنان سرپرست خانوار تا سقف یک میلیارد ریال را ابلاغ کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور با ابلاغ مصوبه دولت درباره تسهیل ضمانت وام های اشتغال خُرد زنان سرپرست خانوار مقرر کرد که وام های کمتر از یک میلیارد ریال به این قشر بدون احتیاج به ضامن قابل پرداخت است.
یکی از برنامه های دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت تا به امروز تأکید بر حمایت از زنان سرپرست خانوار و یاری به برطرف مسائل این قشر از جامعه بوده است. براساس ماده (3) آیین نامه ستاد ملی زن و خانواده، کلیه مصوبات ستاد ملی زن و خانواده طبق اصل (138) قانون اساسی و مجوز هیات وزیران لازم الاجرا بوده و همه دستگاه ها و سازمان ها موظفند براساس مصوبات ستاد اقدام نمایند.
به همین دلیل پیشنهاد تسهیل ضمانت وام های اشتغال خُرد زنان سرپرست خانوار با بهره گیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، در فروردین ماه امسال از سوی ستاد ملی زن و خانواده و با حضور رئیس جمهور مصوب و به تأیید وزرای عضو ستاد رسید و پس از آن، معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با توجه به رویه موجود درخصوص ابلاغ مصوبات ستاد مذکور، پیشنهاد طرح یاد شده را برای تصویب نهایی به هیات وزیران ارایه کرد که در جلسه دولت به تصویب رسید.
براساس مصوبه هیات وزیران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده اقدامات لازم برای صدور ضمانتنامه به بانک های عامل جهت پرداخت تسهیلات اشتغال خرد زنان سرپرست خانوار (دهک های 1 تا 5 درآمدی) را از محل اعتبارات صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، تا سقف یک میلیارد ریال بدون احتیاج به معرفی ضامن غیر انجام دهد.
در راستای اجرای طرح مصوب دولت برای تسهیل ضمانت وام های اشتغال گروه هدف نیز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده با همکاری معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، اقدامات لازم را جهت بهره گیری از ظرفیت صندوق سرمایه گذاری تعاون در راستای صدور ضمانت نامه تسهیلات اشتغال خُرد زنان سرپرست خانوار (دهک های 1 تا 5 درآمدی)، تا سقف یک میلیارد ریال بدون احتیاج به معرفی ضامن غیر به بانک های عامل و با اعتبار 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق به انجام رساند و در صورت تأمین اعتبار تکمیلی صندوق، صدور ضمانت نامه از طرف صندوق تا 5 برابر مبلغ تودیع شده انجام می گردد.
بعلاوه درخصوص نحوه هماهنگی و نظارت بر اجرای مصوبه مذکور، ستاد ملی زن و خانواده مسئولیت مستقیم هماهنگی، پایش و نظارت بر اقدامات همه دستگاه های ذیربط را بر عهده داشته و دستگاه های مذکور موظفند تمامی اقدامات و برنامه های خود را در اجرای این مصوبه هر 6 ماه یکبار به دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده (معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده) گزارش نمایند.
علاوه بر این، براساس تقسیم کار دستگاهی مشخص شده از سوی دولت برای اجرای مصوبه یاد شده، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به ایجاد هماهنگی لازم به منظور سپرده گذاری مبالغی از محل یاری های بلاعوض، بودجه های حمایتی و یا مسئولیت اجتماعی دستگاه ها در حساب های صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و نیز معرفی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط صدور ضمانت نامه به صندوق اقدام خواهد نمود.
بعلاوه تقویت منابع قرض الحسنه به منظور ایجاد توان و امکانات برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به جامعه هدف و احراز صلاحیت متقاضیان مبنی بر مشخص دهک درآمدی (قرار داشتن در دهک های 1 تا 5) و سرپرست خانوار بودن به استناد اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان، از دیگر اقدامات این وزارتخانه در اجرای طرح مصوب دولت خواهد بود.
وبلاگ لوازم آشپزخانه سیاسی دولت
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان