5 عادت اشتباه که موبایل هوشمند شما را تا مرز نابودی می برند
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، این روزها تنها چند ماه بعد از خرید یک موبایل هوشمند، احساس می کنیم که اسمارت فونمان از رده خارج شده است. درست زمانی که موبایلتان بالاخره برای دریافت آخرین به روزرسانی سیستم عامل آماده می گردد، تنها چند ماه تا عرضه مدل بعدی به بازار باقی مانده است. اما خرید تمام موبایل های جدید کاری نیست که از عهده هرکسی برآید، بنابراین چطور می توان از عمر طولانی مدت و با عزت موبایل های هوشمند اطمینان حاصل کرد؟
اگر بخواهیم روراست باشیم، به احتمال زیاد تمام خوانندگان این مقاله عادات اشتباهی دارند که باعث می شوند اسمارت فون در فرایندی آهسته اما پیوسته آسیب ببیند و از عمر مفیدش کاسته گردد. در این مقاله به مرور 5 مورد از این عادات اشتباه می پردازیم.
1. خرید کابل های ارزان (و بد رفتاری با آن ها)
بیایید کار را با راحت ترین روش ممکن برای نابود کردن موبایل های هوشمند شروع کنیم: خرید کابل های ارزان قیمت و بی نام و نشان برای شارژ دستگاه. منظورمان کابل های شرکت های معتبر مانند Anker (که کابل هایی بسیار ارزان و در عین حال بسیار مقاوم می سازد) نیست، داریم درباره کابل های USB چند هزار تومانی صحبت می کنیم که دستفروشان خیابان و مترو به کاربران می فروشند.
بسیاری از این کابل ها آسیبی دائمی به موبایل هوشمند شما وارد می نمایند. یا بدتر از این، استفاده از آن ها خطر آتش سوزی یا برق گرفتگی را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. بنابراین حرفمان را باور کنیم وقتی می گوییم که صرفه جویی کوتاه مدت در هزینه ها ارزش اش را ندارد و بهتر است شارژرها و کابل های برندی شناخته شده را تهیه کنید.
و بعد از اینکه کابل های با کیفیت خریدید، ضروری است که به خوبی از آن ها مراقبت کنید. اگر با این کابل ها بدرفتاری کنید، سیم های داخلشان ساییده شده و می توانند منجر به آتش سوزی شوند. بنابراین از گره زدن کابل ها خودداری کنید و از بیرون کشیدن ناگهانی شان از آداپتور برق نیز دست بکشید. دلتان نمی خواهد نام تان به عنوان یکی از قربانیان انفجار باتری موبایل در خبرگزاری ها ثبت گردد.
2. استفاده نکردن از قاب محافظ (یا یک گارانتی خوب)
چند نفر را می شناسید که موبایلی با نمایشگر شکسته به دست می گیرند؟ همه ما فکر می کنیم چنین اتفاقی برایمان نخواهد افتاد… تا اینکه زندگی خلاف موضوع را اثبات می نماید. شاید ظاهر تر و تمیز و شسته رفته تر موبایلتان را بدون قابل محافظ ترجیح دهید، اما زیبایی، ارزش هزینه ای که متقبل خواهید شد را ندارد. حتی شکستگی ها و ترک های بسیار کوچک هم می توانند یکپارچگی ساختاری دستگاه را از بین برده و وقوع آسیب های عظیم را محتمل تر نمایند. نه تنها این، بلکه اگر موبایلتان شکستگی و ترک داشته باشد به سختی قادر به فروش مجدد آن و تهیه بخشی از بودجه لازم برای موبایل بعدی خواهید بود.
بنابراین شما را به خدا قسم، یک قاب محافظ بخرید! یک قاب محافظ ایدئال، قابی است که لبه های موبایل را پوشش دهد و از سوی دیگر، ایده بدی نیست اگر از محافظ نمایشگر نیز بهره ببرید (به خاطر اینکه برخلاف آنچه تولیدنمایندگان موبایل به شما می گویند، نمایشگر دستگاه ضد خط و خش نیست). برندهایی مانند Silk ،Spigen ،Speck و Otterbox همگی لوازم جانبی و محافظتی ارزشمندی برای موبایل های هوشمند می سازند.
اگر دلتان به هیچ وجه به استفاده از تدابیر محافظتی راضی نمی گردد، باید برای پرداخت بهای حوادث آماده باشید. و اگر احساس می کنید از آن دست کاربرانی هستید که بیش از حد معقول دچار حوادث این چنینی می شوید، بیمه کردن موبایل یا خرید آن همراه با یک گارانتی درست و درمان (نه از آن گارانتی هایی که هیچ اتفاقی را مورد پوشش قرار نمی دهد) می تواند بهترین رویکرد ممکن باشد. دیگر انتخاب با خودتان است: یا قاب محافظ یا گارانتی.
3. خالی کردن مداوم باتری دستگاه
باتری موبایل شما به مرور زمان تضعیف می گردد، این حقیقتی است که هیچکس نمی تواند انکارش کند. این یعنی با گذشت چند سال، ظرفیت باتری شما به اندازه زمانی که دستگاه را خریدید نخواهد بود. تازه بگذریم از شرکت هایی مانند اپل که بعد از تضعیف باتری، بدون اطلاع کاربر، پرفورمنس دستگاه را نیز کاهش می دهند. چنین اتفاقی اجتناب ناپذیر است، اما عادات اشتباه می توانند فرایند تضعیف باتری را سرعت ببخشند.
برای جلوگیری از کاهش ظرفیت باتری، بهتر است که همیشه دستگاه را زنده نگه دارید و تا خالی شدن کامل باتری برای شارژ مجدد موبایل صبر نکنید. نگران شارژ کردن دستگاه در طول شب نباشید. فقط سعی کنید باتری را معمولا بالای 30 درصد نگه دارید و گاهی هم اجازه دهید باتری بیشتر خالی گردد تا سنسورها کالیبره گردند. به این ترتیب، دستگاه گران قیمت تان عمری طولانی خواهد داشت.
4. سلفی دریافت زیر آب
بگذارید یک حقیقت تلخ را برایتان بازگو کنیم: برخلاف آنچه تبلیغات می گویند، چیزی به نام دستگاه کاملا ضد آب وجود ندارد. برای مثال می توانید رسوایی موبایل های خانواده اکسپریای سونی را به یاد آورید. سونی در تبلیغات خود نشان داده بود که می توان با دستگاه زیر آب تصویربرداری کرد و همین موضوع کار دست انبوهی از کاربرانی داد که بعدا سونی را به دادگاه کشاندند.
بعضی دیوایس ها شاید مقاومت بیشتری در برابر آب نسبت به دیگر دیوایس ها داشته باشند، اما همیشه ورود آب به داخل یک دستگاه اتفاقی احتمال دارد و بنابراین باید تا جای امکان، موبایل هوشمند را از هرگونه آب و رطوبت دور نگه دارید.
حتی اگر موبایلی خریده اید که استاندارد IP67 یا IP68 را به دست آورده (که نشان دهنده سطوح بالایی از مقاومت در برابر آب است)، باز هم به ندرت آن را با خود به درون آب ببرید. شاید در دفعات نخست آسیبی به موبایل وارد نگردد، اما به مرور زمان و در صورت بردن مداوم دستگاه به درون آب، عملا دارید دستی دستی شرایط را برای نابودی سخت افزار داخل بدنه فراهم می کنید.
5. استفاده نکردن از تدابیر امنیتی درست
متاسفانه بسیاری از مردم، امنیت را حسابی دست کم می گیرند. هیچوقت آپدیت های امنیتی را از یاد نبرید. این پچ های امنیتی که گاهی روی صفحه موبایلتان ظاهر می شوند و آنقدرها ضروری به نظر نمی رسند، از موبایل شما در برابر بدافزارها و دیگر مسائل بسیار جدی محافظت می نمایند. به راحتی از آن ها عبور نکنید. اپلیکیشن ها را نیز به صورت مداوم به روزرسانی کنید تا آخرین باگ ها فورا رفع شوند و به روزرسانی های امنیتی، از شما در برابر مهاجمین محافظت نمایند.
از طرف دیگر، حسابی حواستان به اپلیکیشن هایی که نصب می کنید باشد. اگر بخواهید ورژن غیر قانونی یک اپلیکیشن پولی را از استوری ناشناس دانلود کنید، به احتمال زیاد باید منتظر دردسر باشید. اپلیکیشن ها و فایل ها را همیشه از استورها و وب سایت های مطمئن دریافت کنید.
به صورت مشابه، حواستان به اپلیکیشن های جعلی در اپ استور iOS و گوگل پلی اندروید نیز باشد. این استورها پر شده اند از اپلیکیشن هایی که تبلیغ افزار نامیده می شوند و از لحاظ ظاهری، کاملا از اپلیکیشن های شناخته شده مانند واتس اپ یا VLC تقلید می نمایند. پیش از دانلود اپلیکیشن ها، نقدهای سایر کاربران را بخوانید و اطمینان حاصل کنید که در حال دانلود ورژن رسمی اپلیکیشنی که دنبالش می شد هستید. واقعا حیف است که برای اندکی صرفه جویی در زمان و عدم توجه کافی، بدافزارها راهشان را به موبایل هوشمندتان باز نمایند.
نقد و آنالیز آیفون 12؛ بالاخره آیفونی جدید!
منبع: PCMag.com
منبع: دیجیکالا مگ