برترین دمنوش برای سحری، برای درمان کم آبی بدن چه بخوریم؟
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، در ماه رمضان نوشیدنی های بدون کافئین برترین گزینه برای گذراندن یک روز طولانی و گرم هستند؛ به عنوان مثال نعناع، بابونه، مریم گلی و عناب دمنوش های مناسبی هستند، زیرا این دمنوش ها به جبران کم آبی بدن یاری نموده و بوی بد دهان را برطرف و یاری می نمایند تا غذا به راحتی هضم گردد.
ساره حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: روزه داری فواید فراوانی برای سلامتی دارد، عملکرد شناختی بدن را افزایش می دهد و از بروز چاقی و بیماری های مزمن مرتبط با آن جلوگیری می نماید.
وی ادامه داد: با این حال، روزه داری بدون رعایت صحیح اصول تغذیه نه تنها ضامن سلامت نیست بلکه می تواند سلامتی را به مخاطره بیندازد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: یکی از نکات مهمی که هر فرد روزه دار باید برای حفظ سلامت خود به طور کامل رعایت کند، حفظ اندازه آب بدن است، کم شدن آب بدن باعث افزایش دمای بدن و افزایش تنفس و در پی آن سرگیجه و افزایش ضعف در افراد می گردد، به طور معمول مصرف روزانه 2 یا 2.5 لیتر مایعات لازم است و این اندازه باید در ماه رمضان افزایش یابد.
حسینی اضافه نمود: در ماه رمضان نوشیدنی های بدون کافئین برترین گزینه برای گذراندن یک روز طولانی و گرم هستند، نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای یا قهوه باعث افزایش کم آبی بدن به وسیله دفع ادرار شده و توصیه می گردد از دمنوش های گیاهی مانند چای بابونه، مریم گلی، رازیانه، بادرنجبویه، آب میوه و سبزیجات تازه و شیر در وعده سحر برای جلوگیری از دست رفتن آب بدن و دهیدراته شدن بدن استفاده گردد.
وی با اشاره به اینکه چای ها و دمنوش های گیاهی علاوه بر خواص دارویی به عنوان یک نوشیدنی گوارا شناخته می شوند که می توان آن ها را گرم و سرد، شیرین یا بدون شیرینی استفاده کرد، مطرح نمود: وجود فلاونوئید های گیاهی موجود در دمنوش ها و خواص ضد میکروبی آن ها علاوه بر حفظ آب بدن در طول روز، به بهداشت دهان و دستگاه گوارش یاری می نماید و باکتری های مضر بدن را از بین می برد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با بیان این که چای نعناع یک نوشیدنی عالی و خوش عطر برای افطار است که اثرات مثبتی بر سلامتی دارد، گفت: این دمنوش به جبران کم آبی بدن یاری نموده و بوی بد دهان را برطرف و یاری می نماید تا غذا به راحتی هضم گردد.
به گفته این کارشناس، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم، تسکین سردرد، کاهش حالت تهوع و خستگی از دیگر خواص چای نعناع است.
حسینی چای بابونه را از دیگر نوشیدنی هایی مطرح نمود که برای وعده های سحر و افطار توصیه می گردد و بیان نمود: ترکیبات موجود در بابونه حاوی ترکیبات بیولوژیک گوناگون است که می توان این چای گیاهی را جهت تامین انرژی برای انجام فعالیت های روزانه در وعده سحر میل نمود؛ علاوه بر آن این دمنوش سرشار از ترکیباتی است که با سلامت و تقویت عملکرد قلب مرتبط بوده، متابولیسم بدن را تسریع می نماید و به هضم وعده های غذایی سنگین در افطار یاری می نماید.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: نوشیدن دمنوش مریم گلی در سحر اندازه تعرق را کاهش داده و آب بدن را حفظ می نماید؛ علاوه بر آن مصرف این دمنوش در وعده افطار به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری می نماید.
حسینی ادامه داد: این دمنوش سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند سلامت دهان را طی روزه داری حفظ نماید ترکیباتی مانند اسید کلروژنیک، اسید کافئیک، اسید رزمارینیک، اسید الاژیک و روتین در این گیاه وجود دارد که باعث بهبود حافظه و بهبود عملکرد مغز می گردد.
وی یادآور شد: مصرف دمنوش عناب در وعده سحر و افطار نیز توصیه می گردد، چراکه عناب دارای ویتامین ها و ترکیبات عالی موثری در مقابله با بیماری هاست که در پیشگیری از بروز دهیدراتاسیون بدن موثر بوده و جزو نوشیدنی های سالم در ماه رمضان محسوب می گردد.
منبع: فرارو