راهکار هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، یک متخصص طب سنتی درباره راه حل هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی با مصرف چند غذای ساده توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی در گفتگو با وبلاگ لوازم آشپزخانه، درباره راه چاره هایی برای پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران فصل پاییز دارای مزاج سرد و خشک است.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری از بیماری های پاییزی و حفظ سلامتی رعایت تدابیر این فصل خصوصا برای افراد دارای مزاج سرد و خشک یا به اصطلاح سوداوی اهمیت فراوانی دارد.
حاجی حیدری شرح داد: در فصل پاییز بیماری های سرد و خشک مانند افسردگی و بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس خشکی پوست، اگزما و اختلالات خواب معمولا تشدید می شوند، در واقع فصل پاییز با توجه به سردی آن مناسب حال سالمندان نبوده و ممکن است باعث تشدید بیماری ها و درد های مفصلی شود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: یکی از تدابیر مهم این فصل به علت تغییر دما در طول روز این است که باید از سردی صبحگاهی و گرمای نیمروز بدن، خود را محافظت کرد. خوابیدن در مکان سرد، خوابیدن با معده پر، خواب زیاد، بیداری زیاد، خوردن آب سرد یا یخ، استحمام با آب سرد و تعریق زیاد پرهیز کرده و برای پیشگیری از سرماخوردگی در طول شب سر را پوشاند و حتی المقدور از خواب روز و مسهل های قوی و فصد و حجامت پرهیز شود.
مواد غذایی که باید در فصل پاییز مصرف شوند
حاجی حیدری گفت: در فصل پاییز باید از غذا های سرد و خشک مانند ترشی جات، شوریجات، عدس، گوشت گاو، غذا هایی مانند ماکارانی، سرخ کردنی ها، میوه های سرد و تر تابستانی مانند هندوانه، خیار، ادویه جات تند و تیز و لبنیات سرد مانند ماست و دوغ ترش، کشک و چای پر رنگ باید کمتر استفاده شده و بیشتر از غذا ها و نوشیدنی های گرم وتر مانند شیره انگور، بادام، گوشت گوسفند، مویز، انجیر، خورشت قیمه، آبگوشت گوسفندی و آش های ساده بیشتر استفاده کنید.
او گفت: بهترین میوه های مناسب فصل پاییز انار، گلابی، انگور، سیب، و به است، همچنین استفاده از شربت گل محمدی، شربت عسل، شیر بادام، شربت شیره انگور و آب هویج در این فصل توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از دمنوش های گرم مانند چای کمرنگ و خوردن یک فنجان آب گرم همراه یک قاشق مربا خوری عسل و چند قطره لیموی ترش تازه صبح ناشتا علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می شود.
او در انتها یادآوری کرد: برای پاکسازی کبد، دستگاه گوارش و کمک به درمان کبد چرب خصوصا در افراد گرم مزاج خوردن یک استکان آب انار شیرین در صبح ناشتا توصیه می شود.
منبع: جام جم آنلاین