روزانه چقدر چای بنوشیم؟
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، در بیشتر موارد بر معایب مصرف چای سیاه تاکید می گردد تا منافع و فواید آن. در حالی که اگر چای سیاه به موقع مصرف گردد و یک تا دو ساعت قبل و بعد از غذا مصرف نگردد، دارای منافع و فواید زیادی هم هست.
- پلی فنول های (ترکیبات گیاهی که می توانند مانند آنتی اکسیدان عمل نمایند) موجود در چای سیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که هم عوامل سرطانی مانند رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برد و هم باعث کاهش توده چربی بدن می گردد.
- پلی فنول های موجود در چای با تقویت رشد باکتری های مفید در دستگاه گوارش و مهار رشد باکتری های مضر باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد.
- فلاوونوئیدهای موجود در چای سیاه، به سلامتی قلب یاری نموده و باعث کاهش قند و کلسترول بد خون می گردد.
- مصرف منظم چای در کنار اصلاح سبک زندگی و فعالیت بدنی می تواند باعث کاهش احتمال بروز سکته گردد.
- تئین (ماده ای است که در چای وجود دارد و باعث کم شدن حس خواب در انسان می گردد) چای با افزایش فعالیت آلفا در مغز می تواند به افزایش تمرکز یاری کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با این حل باید یادمان باشد زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی مضراتی نیز دارد. بر این اساس توصیه می کنیم هر روز دو تا سه فنجان چای بنوشید تا از مزایای سلامتی آن بهره مند شوید؛ چرا که مصرف زیاد از حد چای می تواند باعث اختلال در خواب، کم خونی، تهوع، استفراغ، سردرد، فشار خون بالا، تنفس سریع یا احساس سوت کشیدن در گوش گردد.
منبع: گردشبان