طرز تهیه آش گندم؛ آش خوشمزه و مقوی برای افطار
به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع مختلفی دارند که در نقاط گوناگون کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش به ویژه در ماه رمضان یک غذای پرطرفدار و مقوی برای سفره افطار است. آش گندم یکی از انواع آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به علت داشتن گندم و حبوبات بسیار مقوی و پر خاصیت است و برای سفره افطار یک غذای مفید و خوشمزه محسوب می گردد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه آش گندم همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این آش خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه آش گندم
گندم پوست کنده: 2 لیوان
سبزی آش خرد شده: 1 کیلو
عدس: 1 لیوان
لوبیا چیتی: 1 لیوان
لوبیا قرمز: نصف لیوان
نخود: نصف لیوان
پیاز: 4 عدد
سیر: 10 حبه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به اندازه لازم
نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به پیاز داغ
پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که حالت خمیری پیدا نمایند.
2 ـ نکات مربوط به سبزی آش
سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به اندازه مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشتی خرد گردد.
3 ـ نکات مربوط به گندم پوست کنده
گندم یکی از غلات مغزی است که از قدیم برای ایرانیان نشانه برکت و فراوانی بوده است. گندم پوست کنده همان دانه گندم است که پوسته بیرونی آن را جدا نموده اند و به صورت کشیده و زرد رنگ است. برای تهیه آش گندم حتما ضروری است که از گندم پوست کنده بهره ببرید.
طرز تهیه آش گندم
1 ـ برای آغاز کار ابتدا حبوبات را به مدت 12 ساعت خیس کنید. برای خیس دادن گندم 2 ساعت زمان کافی است و عدس نیازی به خیس دادن ندارد. بعد از اینکه حبوبات خیس خورد، آن را آبکش کنید و هر کدام از حبوبات را به صورت جداگانه بپزید تا کاملا پخته شوند.
2 ـ گندم را به صورت جداگانه داخل قابلمه بریزید و آب سرد و کمی نمک را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید گندم به مدت یک ساعت بپزد و لعابی گردد؛ سپس حبوبات پخته و سبزی آش را به قابلمه گندم پخته اضافه کنید و حدود یک ساعت زمان بدهید تا سبزی آش با شعله کم بپزد و آش جا بیفتد.
3 ـ در مرحله آخر پیاز داغ و سیر داغ را همراه با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و نعناع داغ به قابلمه آش اضافه کنید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا آش به روغن بیاید و کاملا جا بیفتد. در این مرحله آش گندم خوشمزه و مقوی شما آماده است که می توانید آن را داخل ظرف سرو بکشید و روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید، نوش جان.
نکته
این آش به علت داشتن گندم بسیار لعابی است؛ بنابراین در طول مدت پخت آش سر قابلمه را نگذارید تا آش شما سر نرود.
منبع: فرارو