طرز تهیه دمپختک؛ غذای اصیل تهرانی

به گزارش وبلاگ لوازم آشپزخانه، یکی از غذاهای اصیل ایرانی که عطر و طعم بسیار بی نظیری دارد دمپختک نام دارد. اصلی ترین مواد دمپختک برنج می باشد. این غذا پیشینه دور و درازی دارد و از قدیم الایام پای ثابت سفره های ایرانی می باشد. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همانند برنج، پیاز، باقالی زرد، کره، زردچوبه و به کار برده می گردد.

طرز تهیه دمپختک؛ غذای اصیل تهرانی

مواد مورد احتیاج برای دمپختک

برنج400 گرم

باقالی زرد2 پیمانه

پیاز1 عدد بزرگ

زردچوبه1 قاشق چایخوری

کره و روغن به اندازه دلخواه

نمک و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه دمپختک باقالی

مرحله اول :

برای درست کردن دمپختک باید ابتدا برنج ها را بشویید و حدود نیم ساعت در آب خیس کنید.

مرحله دوم :

باقالی های خشک را نیز به همراه آب بخیسانید.

مرحله سوم :

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و بشورید سپس به صورت خلالی خرد کنید در یک تابه مناسب با حجم مواد بر یزید و همراه با میزانی روغن و کره سرخ کنید.

مرحله چهارم :

ادویه ها که شامل (زردچوبه ،فلفل و نمک) می باشد را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله پنجم :

باقالی هایی که خیس نموده اید را آبکش کنید.

مرحله ششم :

باقالی های آبکش شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله هفتم :

باقالی های اضافه شده به پیاز را خوب ترکیب کنید و تفت دهید تا کاملا رنگ زردچوبه بر تمام مواد غالب گردد. اگر اندازه روغن کم بود اضافه کنید.

مرحله هشتم :

3 پیمانه آب را به ترکیب باقالی اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله نهم :

کمی که باقالا ها پخت برنج شسته شده را به آن اضافه کنید و میزانی کره هم داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا برنج بجوشد و آب داخل قابلمه خشک گردد و برنج دم بکشد.

مرحله دهم :

پس از دم گرفتن برنج آن را خاموش کنید.

مرحله نهایی :

برنج را در یک ظرف مناسب بریزید اگر دوست داشتید این دمی باقالی لذیذ را با تخم مرغ میل کنید یه تخم مرغ بشکنید و سرخ کنید سپس روی دمی باقالی قرار دهید.

نکات مهم برای طبخ دمی باقالی

برای جلوگیری از سوختن کره باید در ابتدای کار روغن به آن اضافه کنید.

برای جلوگیری از وا رفتن باقالی قبل از پختن آن را تفت دهید.

می توانید میزانی گوشت مرغ و یا گوشت چرخ نموده به مواد تان اضافه کنید.

اضافه کردن تخم مرغ سلیقه ای می باشد.

اگر دوست داشته باشید می توانید میزانی شوید نیز به دمی باقالی اضافه کنید.

نکات تکمیلی در خصوص دمپختک

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .

دمپختک را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .

بعلاوه میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .

توجه نمایید میزان مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه دمپختک؛ غذای اصیل تهرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپختک؛ غذای اصیل تهرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید